Željko Vasić i “Lexington” zabavljaju Nišlije 31. decembra?

Foto: FB Lexington

Nema zvaničnog saopštenja iz Niškog kulturnog centra ko će nastupiti 31. decembra na centralnom trgu u Nišu, iako tender koji su raspisali govori da je to već rešeno. Nišlijama će u najluđoj noći pevati, prema nepotvrđenim informacijama, Željko Vasić i Leksington bend​​​​​​.

Proverom specifičnih uslova koji stoje u javnoj nabavci, Željko Vasić gotovo jedini odgovara “opisu” potrebnog izvođača, jer ispunjava uslov da ima tri nagrade za pop pevača godine. Ono što je poznato je to da je 2008. poneo titulu pop pevača godine na Radijskom festivalu, potom istu i na manifestaciji “Beogradski pobednik”, a početkom ove godine mu je uručena i “Balkan awards” za pop pevača godine.

Osvojio je i nagradu za pop album godine, što je takođe uslov sa spiska u tenderu, a imao je i više od 10 koncerata u Srbiji ove godine. Željko Vasić ima i nagradu na festivalu, a bio je i učesnik šou programa na nacionalnoj televiziji, što je takođe uslov na tenderu – bio je deo tima u programu “Luda noć” na RTS-u.

Kada je u pitanju Leksington bend, i oni se čine kao kandidat koji ispunjava sve potrebne stavke iz javne nabavke NKC-a.

Prethodnih 5 godina svaki put su osvojili bar po jedan “Oskar popularnosti”, imaju više “Zlatnih melosa”, a 2015. godine su dobili zlatni disk za najprodavaniji album u izdanju  “Siti rekordsa”. Ispunjavaju i uslov da su svirali u Beogradu na solističkom koncertu pred više hiljada ljudi, pošto su prošle godine nastupili na Tašmajdanu pred, kako je procenjeno, oko 13.000 ljudi.

Podsetimo, doček na niškom trgu koštaće ukupno 10 miliona dinara, od čega će nešto manje od 2 miliona biti utrošeno na “tehničku realizaciju dočeka”, odnosno vatromet i obezbeđenje skupa.

Global Digital Clinik