Kako doći

AVIONOM 

Aerodrom „Konstantin Veliki„ u Nišu  je drugi aerodrom u Srbiji posle Beogradskoga arodroma. Obnovljen je 2003. godine i od 2010. godine u ponudi ima veliki broj linija koje spajaju Niš sa Evropom i svetom.

Aerodrom je od centra Niša udaljen samo 3.5 km i smešten je na severnom izlazu iz Niša koji vodi ka Beogradu. Do aerodroma vozi redovna autobuska linija br. 34, a i taksi prevoz je za evropske standarde prilično povoljan tako da  se za prosečnu cenu od 3 Eur (300,00 din) možete dovesti do aerodroma ili stići sa aerodroma do centra Niša.

Adresa: Vazduhoplovaca 24
Tel: 018/4-150-555
e-mail: office@nis-airport.com
Web sajt: www.nis-airport.com

Niski aerodrom
Aerodrom “Konstantin Veliki”; Foto: http://nis-airport.com

VOZOM

 Niš je jako dobro povezan železničkom mrežom sa srpskim i evropskim destinacijama.

Osim redovnih karata, kompanija “Železnice Srbije” pruža i sledeće komercijalne povlastice: Inter Rail, Euro Domino, Railplus, Balkan Flexipass, Easy Travel Card, Euro

Železnička stanica Niš smeštena je na izlazu iz grada koji vodi ka Leskovcu I udaljena je 20 minuta peške od centra. Ako niste ljubitelj hodanja sa prtljagom jako dobro je povezana čestim gradskim linijama (1,5,6,10). Taksi prevoz je povoljan, ali vam preporučujemo da koristite proverene taksi kompanije a ne taksi usluge koje se nude na izlazu iz železničke stanice. U samoj zgradi železničke stanice nalazi se garderoba (cena je 110,00 din za 24 h), restoran, telefonska govornica i menjačnica.

Informacije:

Adresa: Dimitrija Tucovića bb
Tel: 018 29 13 20
Železnice Srbije
Adresa: Nemanjina 6
Tel: 018 3616 722
web sajt: www.zeleznicesrbije.com

Zeleznicka stanica
Železnička stanica; Foto: Železnice Srbije ad

 AUTOBUSOM

Svi regionalni i međunarodni autobusi dolaze i odlaze sa glavne autobuske stanice koja se nalazi u ulici 12.februara, u blizini zelene pijace i Niške tvrđave. Udaljena je 10 minuta hoda od centra grada. Na samoj autobuskoj stanici imate kiosk, telefonsku govornicu, bankomat, nekoliko restorana, kafea, menjačnicu i garderobu. Većinu domaćih i međunarodnih linija vozi niški autobuski prevoznik “Niš ekspres“ koji prevozi putnike iz Niša i do Niša od 1951. godine.

Autobuska stanica Niš,
Adresa: Bulevar 12. Februar. bb,
Tel. 018/25 51 77,
Faks:  018/25 56 66, 

Prodaja karata:
Niš ekspres, tel. 018/25 51 77, 018/25 56 66,
e-mail: marketing@nis-ekspres,
web sajt: www.nis-ekspres.rs

Niš-ekspres a.d. Niš
Foto: Niš-ekspres a.d. Niš

AUTOMOBILOM

 Niš je jako dobru drumsku povezanost, budući da je smešten na raskršću puteva. Evropski putni pravac E-75 koji dolazi iz Mađarske račva u 2 pravca: ka jugu, prema Makedoniji i Grčkoj (E-80) i ka zapadu, dolinom Nišave, prema Bugarskoj, Turskoj i dalje ka Bliskom istoku. U Nišu se odvajaju i putevi ka severozapadu (prema Zaječaru, Kladovu i Temišvaru-Rumunija) i ka jugozapadu (prema Jadranskom moru).

Stranim vozačima u Srbiji je potrebna nacionalna vozačka dozvola, saobraćajna dozvola i polisa osiguranja.