Učenik 7. razreda doneo nož u školu iz straha, tvrdi direktorka OŠ “Radoje Domanović”

krivična prijava za razbojništvo
Ilustracija

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Radoje Domanović” u Nišu doneo nož u školu, izazivajući zabrinutost među osobljem i roditeljima. Direktorka ove škole, Dušica Tričković, iznela je detalje ovog incidenta.

Prema rečima direktorke Tričković, dečak je juče tokom nastave poverio svoj strah drugarici, priznavši da je doneo nož u školu. Poštošto mu drugaricanije verovala, dečak je pokazao nož, što su primetila i druga deca u učionici.

“Deca koja su bila svedoci odmah su prijavila ovaj slučaj, nakon čega smo odmah reagovali. Dečak nam je objasnio da je doneo nož jer se plaši mogućnosti nasilja, nakon što je juče bio povezan sa situacijom koja ga je uznemirila”, izjavila je direktorka Tričković.

Dodaje da, iako dečak nije demonstrirao nasilno ponašanje niti pretio bilo kome, činjenica je da je nož bio prisutan u školi, što je ozbiljan prekršaj školskih pravila.

“Odmah smo obavestili policiju i nadležne školske institucije. Danas će se održati sastanak Tima za bezbednost kako bismo razmotrili dalje korake. Bezbednost naših učenika je apsolutni prioritet”, istakla je direktorka.

Tričković takođe naglašava da su svi roditelji obavešteni o incidentu i da škola preduzima sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost svih učenika i osoblja.

“Moramo temeljno istražiti sve aspekte ovog slučaja i preduzeti odgovarajuće mere. Bezbednost u školi je zajednička odgovornost svih nas”, zaključuje direktorka Tričković.

Očekuje se da će istraga o ovom incidentu biti temeljita, a škola nastavlja sa svojim naporima da osigura sigurno okruženje za sve učenike.

Global Digital Clinik