Prezentacijom slika završena likovna kolonija u organizaciji GO Medijana

Prezentacijom slika u parku “Sveti Sava”, završena je peta Likovna kolonija, u organizaciji GO Medijana i Udruženja likovnih stvaralaca „Car Konstantin“.

U okviru ovogodišnje likovne kolonije 17 vrhunskih umetnika iz zemlje i regiona, treću godinu zaredom radili su u Divljani i naslikali više od 30 izvanrednih umetničkih dela, kojima ističu lepotu i prirodni potencijal juga Srbije.

Svim učesnicima, ovom prilikom, uručene su zahvalnice za učešće i doprinos uspešnoj realizaciji ove, već tradicionalne i međunarodne manifestacije, sa ciljem promocije humanosti, kroz umetnost i likovno stvaralaštvo.

“Slike ovogodišnje, kao i preostale slike prethodnih kolonija, dostupne su za prodaju, a sav prihod od prodatih slika, biće namenjen za opremanje niškog GAK-a”, saopštavaju iz GO Medijana.

Imajući u vidu da je na samoj prezentaciji bilo interesovanja za kupovinu slika, iz GO Medijana pozivaju sve sugrađane da dođu u opštinu, gde će moći da pogledaju slike.

Da podsetimo, prvu likovnu koloniju Gradska opština Medijana, u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“ organizovala je 2020. godine.

Global Digital Clinik