Niš pod snegom, ulice prohodne

Ulice prohodne Niš; Foto: Naissus Info
Ulice prohodne Niš; Foto: Naissus Info

Situacija u gradu što se tiče čišćenja ulica i sistema daljinskog grejanja je na zadovoljavajućem nivou, ocenili su nadležni prilikom obilaska glavnih niških saobraćajnica i Gradske toplane “Krivi vir”.

Ulice prvog i drugog proriteta u Nišu prohodne; Foto: Nassus Info
Ulice prvog i drugog proriteta u Nišu prohodne; Foto: Nassus Info

Zimske službe rade punom parom

Na terenu su sedam kamiona JKP “Mediana” i do sada je u toku noći bačeno ukupno 70 tona soli.

“Po dva vozila u paru čiste niške ulice i očišćene su ulice prvog i drugog prioriteta”, kaže direktor JKP “Mediana”, Dragoslav Pavlović.

Gradski prevoz u Nišu, autobuska stanica u Ulici Vožd Karađorđe
Gradski prevoz u Nišu, autobuska stanica u Ulici Vožd Karađorđe

Sve gradske saobraćajnice su prohodne, a autobusi saobraćaju do svih gradskih destinacija osim u Njegoševoj gde se saobraća do Kule i u Durmitorskoj gde autobusi idu do početka ulice.

Toplana radi punim kapacitetom i dok traje hladan talas vremena grejaće se 24 časa dnevno.

Gradonačelnik Darko Bulatović u obilasku Gradske toplane Niš
Gradonačelnik Darko Bulatović u obilasku Gradske toplane Niš

“U toku noći nije bilo havarija na sistemu dajinskog grejanja, a nema ni pritužbi građana koji mogu da se jave kol centru”, ocenjuju u Gradsokj toplani.

Reklamacije na kvalitet grejanja građani mogu prijaviti u periodu od 7:00 do 22:00 sata svakog dana, računajući i dane vikenda. 

Broj telefona dežurne službe je: 018 42 39 188 i besplatni telefonski broj 0800 200 018

Na terenu su i komunalni policajci koji imaju zadatak da upozore građane i vlasnike lokala da uklone sneg i led ispred svojih objekata.

Komunalna policija u centru Niša
Komunalna policija u centru Niša

Prema najavama sneg bi trebalo da prestane da pada u toku noći, ali će i narednih dana sporadično biti padavina sve do početka marta.

NIŠ, PROGNOZA VREMENA ZA: 27.02.2018.

Oblačno, povremeno sa snegom i veoma hladno. Vetar slab i umeren, istočni.
Temperatura bez većeg kolebanja oko -7 °C

Putevi u Srbiji prohodni, na terenu više od 2.300 radnika i 1.100 mašina i kamiona

Svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni su za saobraćaj, a putarska preduzeća rade 24 časa, angažujući sve raspolože radnike i mehanizaciju.

Na čišćenju snega sa državnih puteva angažovane su sve raspoložive snage 24 putarska preduzeća – 2.342 radnika u jednoj smeni, uključujući putare, tehničare, mašiniste i vozače, i više od 1.100 vozila i mašina za čišćenje snega.

Iako sneg pada gotovo u celoj Srbiji, zahvaljujući stalnom dežurstvu i radu putara u punom kapacitetu, svih 15.000 kilometara državnih puteva prohodno je za saobraćaj, uključujući granične prelaze kao i puteve preko planinskih centara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Global Digital Clinik