Najbolji niški plivač Andrija Petković oborio dva državna rekorda

Najbolji niški plivač Andrija Pavlović oborio dva državna rekorda
Najbolji niški plivač Andrija Pavlović oborio dva državna rekorda

Najbolji niški plivač Andrija Petković predstavljao je ovog vikenda Srbiju na prvenstvu Balkana za juniore u Sarajevu i osvojio ukupno četiri medalje (1 zlatna, 2 srebrne i 1 bronzana). 

Na taj način oborio je dva državna rekorda za 17 i 18 godina u disiciplini 50m leđnim stilom i u svim disciplinama u kojima je nastupao ostvario je svoje nove lične rokorde.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Sarajevu nastupile su reprezentacije Bugarske, Turske, Rumunije, BiH, Slovenije, Moldavije, Kipra, Albanije, Makedonije, Kosova i Crne Gore, a naša reprezentacija bila je sastavljena od 10 plivača u muškoj i ženskoj kateogriji.

“U disciplini 50m leđno Andrija je osvojio drugo mesto i oborio dva državna rekorda za 17 i 18 godina sa vremenom 27.08”, navode u niškom plivačkom klubu.

Kao član štafete Srbije Andrija Petković je osvojio prvo mesto u disciplini 4x100m slobodno, drugo mesto u disciplini 4x100m mešovito i teće mesto u disciplin 4x200m slobodno.

U disciplini 100m leđnim stilom Andrija je zauzeo 4. mesto sa vremenom 58.89 što je takođe njegov novi lični rekord, a bronzana medalja izmakla mu je za svega 23 stotinki.

“Izuzetno smo zadovoljni Andrijinim rezultatima na ovom prvenstvu. Ovo je svakako njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a nadamo se da će i ubudće na ovakav način predstavlja svoj klub, grad i državu”, kažu  PK “Sveti Nikola”.

Global Digital Clinik