Aktuelna vlast zaustavila investicije na đačkom ostrvu

Foto: FB Branislav Jovanovic

Planskom i projektnom dokumentacijom na Đačkom ostrvu u Nišu je bila predviđena izgradnja hale – arene od 10.000 sedećih mesta, ali je ta lokacija oko Tržnog centra “Roda” zarasta u travu i korov bez ikakvog plana i vizije šta dalje, kaže Branislav Jovanović, odbornik grupe građana “Niš, moj grad” – Novo lice Srbije.

On ističe da je to bila razvojna šansa grada da Niš bude na mapi Evrope kako za evropska i svetska dešavanja, tako i za sajamske manifestacije u sklopu Tržnog centra Roda.

“Tada smo obezbedili plansku i projektnu dokumentaciju koja je na tenderu plaćena blizu 50.000 evra. Urađeni su geološki radovi i obezbeđeno je 10 miliona evra za finansiranje te investicije. Aktuelna vlast je ceo projekat zaustavila sa obrazloženjem da ne postoji ekonomski interes za ovakvom jednom investicijom”, podseća Jovanović.

Kako kaže, to je bio još jedan udarac na mnoge ideje i planove koji su tada bili prisutni, a sada čak postoji opasnost da se zemljište vrati ranijim vlasnicima iako su oni isplaćeni.

“Kada osvojimo vlast, uz pomoć međunarodnih i domaćih fondova krenućemo u realizaciju ove investicije, jer će Niš imati veliku šansu da u trijanglu Niš, Sofija Skoplje dobije mnoge velike sportske manifestacije”, zaključuje odbornik.

Global Digital Clinik