Saradnja Vojske i Grada: Razmena imovine i rekonstrukcija Vojne bolnice

saradnja vojske i grada
Foto: Ministarstvo odbrane

Saradnja Vojske i Grada Niša bila je tema sastanka ministra odbrane i gradonačelnice.

Saradnja Vojske i Grada mogla biće realizovana na nekoliko načina. Stefanović i Sotirovski saglasili su se da se formira radna grupa koja će raditi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Vojne bolnice „Dr Vladan Đorđević“. Cilj je formiranje bolnice sekundarnog nivoa za potrebe lečenja, kako vojnih, tako i civilnih osiguranika iz Niša i drugih gradova u ovom delu Srbije.

Ministar odbrane i gradonačenica razmotrili su i mogućnosti razmene imovine između Grada i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Kako se navodi u saopštenju, razmena bi se realizovala u obostranom interesu. Razmena se odnosi na objekte i lokacije koje su u prethodnoj deceniji proglašene neperspektivnim i ponuđene na prodaju. Jedan od njih je i vojni kompleks „Ulica Marka Oreškovića“.

Pomenuti kompleks, koji se nalazi u samom centru grada, Ministarstvo bi razmenilo za stanove za pripadnike vojske ili druge objekte za potrebe Vojske Srbije. Razmatrana je i mogućnost razmene vojnog kompleksa „Markovo kale“ za novi objekat na drugoj lokaciji.

Stefanović i Sotirovski ocenili su i da je izuzetno važno nastaviti dobru saradnju na državnom projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti. U okviru ovog projekta pripadnici vojske mogu kupiti stanove po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.