Vikend u prirodi: Uspon na Krivu Buku, najviši vrh Babičke gore

uspon na krivu buku
Foto: Opština Gadžin Han

PD “Trem 1810” poziva sve ljubitelje prirode na uspon na Krivu Buku, najviši vrh Babičke gore. Vrh se nalazi na 1059 metara nadmorske visine.

Uspon na Krivu Buku održaće se u subotu, 6. februara. Planinarska staza je ukupne dužine 17 kilometara, sa visinskom razlikom 1150 metara (uspon i spust). Spada u srednje teške staze.

Od sela Gornjeg Dragovlja do vrha Kriva buka u usponu je potrebno oko 3 sata i isto toliko prilikom spusta. Staza je planinska sa zemljanom podlogom i deonicama sa pešačkim putanjama i kolskim putevima kroz predivne šumske predele. Od ovog vrha do izvora Dobra voda potrebno je oko 20 minuta. Nakon kraće pauze na ovom mestu zbog okrepljenja i fotografisanja povratak je istom stazom.

Zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovanog ručka, već će pre polaska na uspon biti podeljeni sendviči.

“Prirodne lepote Babičke gore i naše dokazano gostoprimstvo, smatramo dovoljnim razlogom da se vidimo 6. februara, jer je u društvu prijatelja taj doživljaj još lepši”, poručuju organizatori.

“Molimo vođe grupa da po dolasku obavezno prijave sve članove svoje grupe, predaju spisak na propisanom obrascu sa podacima učesnika i brinu o njima. Svaki član učestvuje na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje propisanih mera i dužan je da ima adekvatnu opremu za zimske uslove i da se pridržava uputstava organizatora i vodiča na stazi”, napominju.

Program akcije:

  • 08:00 – 08:30 – okupljanja i evidentiranje učesnika kod škole u Gornjem Dragovlju, i podela sendviča.
  • 08:30 – svečano otvaranje akcije
  • 08:45 – polazak na uspon
  • 09:00 – 12:00 – uspon i izlazak na vrh Kriva Buka 1059 m
  • 12:00 – 13:00 – dolazak do izvora Dobra voda i zadržavanje 20 min.
  • 13:00 – 16:00 – povratak na mesto okupljanja u Gornjem Dragovlju
  • 16:00 – 16:30 – dodela zahvalnica i zatvaranje akcije.

Možete se prijaviti do 5. februara.

Svoje učešće možete najaviti telefonskim pozivom:

  • Stanoje Stojanović Beja mob.tel: 064 41 41 388
  • Bojan Radenković mob.tel: 069 2655064

Kao i porukom u inboks Facebook stranice kluba “Trem 1810”. Na ovaj način možete dobiti i odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Akcija se realizuje u okviru projekta „Zaplanjski vrhovi“, a u saradnji sa TO Gadžin Han, Bojanom Radenkovićem i meštanima Gornjeg Dragovlja, i uz podršku PSK “Mosor” iz Niša.

Dostava hrane u Nišu