Održana likovna kolonija Vidrište 2021.

likovna kolonija vidrište
PrtSc, YouTube

Povodom Markovdana, slave GO Crveni Krtst juče je u okviru pratećih manifestacija održana i likovna kolonija Vidrište 2021.

Likovna kolonija Vidrište okupila je umetnike iz Udruženja likovnih umetnika Niša „LUNA“. Koloniju su otvorili prof. dr Miroslav Milutinović Predsednik opštine i Ana Grozdanović član Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu.

Kako je bilo na likovnoj koloniji možete pogledati u ovom YouTube videu.

Na otvaranju je rečeno da opština ima ambicije da osnivanjem Omladinskih klubova motiviše mlade ljude da se bave ekologijom, umetnošću i raznim aktivnostima koje bih “mlade sklonile od poroka i telefonskih ekrana”.

“To će se realizovati osnivanjem Omladinskih klubova u oblasti interesnog organizovanja, kulturno umetničkog stvaralaštva mladih, u oblasti naučnog i proizvodnog stvaralaštva, u oblasti očuvanja prirodnih vrednosti i ekologije, podrškom organizacija izviđača, ferijalaca, pokreta gorana, književne omladine, muzičke omladine, filmske omladine”, prenosi Espreso.

[irp]

Izletište Vidrište nalazi se oko 20 kilometara od Niša u blizini sela Miljkovac, na teritoriji opštine Crveni krst.

Prelepi prirodni pejzaži koji oduzimaju dah odlikuju izletište Vidrište. S obzirom na to da se nalazi nadomak Niša, idealan je izbor za kratak beg od gradske gužve.

Jedan od izletnika koji je posetio ovo mesto, Vladimir Timotijević, ovo mesto nazvao je “rajem na Toponičkoj reci