Nove tehnologije u službi obrazovanja na bezbedan način

Nove tehnologije u službi obrazovanja na bezbedan način
Nove tehnologije u službi obrazovanja na bezbedan način

Kako da na što bolji način iskoristite mogućnosti koje nove tehnologije pružaju? Koja je uloga modernih tehnologija u obrazovanju?

Ovo su teme o kojima će se govoriti u Nišu kako bi se obrazovanje uskladilo sa očekivanjima današnjih učenika koji žive u doba digitalizacje i razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Više od dve trećine učenika zainteresovano je da uči putem svojih smart telefona

“Ne možemo deci zabraniti da koriste tehnologiju i budu u korak sa svojim vremenom, ali je naš zadatak i glavni cilj omogućiti im da koristeći telefone, tablete i internet budu bezbedni, i još važnije da sve što rade iskoriste na najbolji mogući način”, objašnjavaju zagovornici novih tehnologija u obrazovanju.

Tim povodom Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu organizuje prezentaciju novog načina učenja i obrazovanja, koja će se održati u Ruskom kutku Narodne biblioteke „Stevan Sremac” u utorak 8. maja 2018. u 13 časova.

“Predstavićemo proizvode koji su spoj štampane knjige i mobilnog uređaja, učenje kroz zabavu i igru”, najavljuju iz niške Narodne biblioteke.

Kratka istorija online edukacije

Priča o učenju van učionica počinje još davne 1728. godine, kada je u časopisu Boston Gazette izvesni profesor Kejleb Filips objavio oglas za svoj kurs podučavanja preko pošte, a tek 150 godina kasnije osnovana je prva škola koja je ponudila dopisne kurseve.

Uglavnom se u početku sve odigravalo putem pisama, dok nije stupilo vreme radio‑aparata i televizije, preko koje je 1953. Univerzitet Hjuston održao prvi televizijski kurs.

Bilo je i drugih ideja. Godine 1965. Univerzitet u Viskonsinu uvodi mogućnost telefonskih predavanja u oblasti nauke, a već sedamdesetih godina organizuju se prvi kursevi preko interneta.