Posle prvomajskih praznika u Nišu: Tri saobraćajne nezgode i teška pijanstva

Posle prvomajskih praznika u Nišu: Tri saobraćajne nezgode i teška pijanstva
Posle prvomajskih praznika u Nišu: Tri saobraćajne nezgode i teška pijanstva

Posle prvomajskih praznika u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć pregledano je ukupno u ambulantama 370 pacijenta. Od toga 10 u urgentnoj ambulanti, 293 u ambulanti odraslih i 67 dece u ambulanti pedijatrije.

Ujedi krpelja, alergijeske reakcije i alkoholisana stanja

“Na terenu smo intervenisali 94 puta. Na javnim mestima je bilo 16 intervencija. Najčešće tegobe zbog kojih su naši sugrađani tražili lekara bile su povišen krvni pritisak, bol u grudima, ujedi insekata, alergijske reakcije, ujedi krpelja, povrede, a dosta intervencija smo imali i zbog alkoholisanih stanja. Dosta pacijenata je doveženo na trežnjenje, a bilo je i slučajeva komatoznih stanja zbog kojih smo intervenisali na terenu”, kažu u niškoj Hitnoj pomoći.

U periodu između 1. i 2. maja dogodile su se tri saobraćajne nezgode na području Niša u kojima je lakše povređeno ukupno pet osoba.

“Prva saobraćajna nezgoda dogodila se oko 6:40h na okretnici u Naselju 9. maj, kada je lakše povređena 55 godišnja žena, zatim nešto kasnije druga kod fabrike Vulkan, ali učesnici saobraćajne nezgode – dvojica lakše povređenih (1967. i 1965.) su odbili da krenu sa ekipom Hitne pomoći do Urgentnog centra. Treća saobraćajna nezgoda dogodila se u Jasenoviku u kojoj je povrede glave zadobio 17- godišnjii motociklista i pešak (1965.) povrede skočnog zgloba”, rekli su dežurni lekari Hitne pomoći u Nišu.

Exe-Net