Knjigama kupujemo zdravlje teško bolesnoj devojčici Zorici. Banka dobročinstva humano i na 30+

Osmogodišnja Zorica Dragojlović, najstarija je devojčica u Srbiji, koja boluje od SMA – spinalne mišićne atrofije tip 1. Živa je zahvaljujući respiratoru i fizikalnoj terapiji. Vezana je za krevet i u potpunosti zavisi od majke. Upravo se za njen život, za medicinska pomagala, kupovinu aparata, medicinski materijal i rehabilitaciju, bori svim Nišlijama dobro poznata humanitarka Marina Adamović, baš kao i za bolji život pedesetdvogodišnjeg Nišlije Bojana Kocića, koji boluje od SMA tip 3.

Humanitarna prodaja knjiga za Zoricu i Bojana korisnike Fondacije “Humanost bez granica”, u šta smo se jutros i lično uverili, ide i više nego dobro. Od stotinu, koliko ih je bilo juče, ostalo je tek nešto više od četrdesetak naslova. Ali se ta brojka menja iz minuta u minut, jer humane Nišlije i dalje dolaze i donose svoje knjige.

Prema rečima Marine Adamović, za nepunih pet minuta, “otišle” su dve knjige iz kutije.  Jedan sugradjanin uzeo je knjigu sa vrha i u humanitarnu kutiju spustio 500 dinara, a za njim i još jedna prolaznica, koja je naslov koji je zanima, platila 600 dinara. Neretko, sume budu i duplo veće.

Preteško je mala reč, kada se o skupljanju novca za nečiji život radi. Posebno ako je taj neko -dete. Zato prošetajte Obrenovićevom ulicom, zastanite kod Banke dobročinstvaizaberite svoju knjigu, ponudite sumu koju sami želite i sa osmehom na licu nastavite u dan. I ne zaboravite, pomogli ste da neko nastavi da živi i diše.