Zbog izgradnje nove zgrade Ginekologije u Nišu, gradiće se i parking garaža na 3 nivoa

KC Niš
Foto - UKC Niš

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić, kaže da će zbog odluke da se zgrada nove niške Ginekologije gradi na sadašnjem parkingu kod Urgentnog centra, biti smanjen prostor za parking, pa je zbog toga doneta odluka da se izgradi parking garaža na tri nivoa.

Zbog najavljene izgradnje novog porodilišta i premeštanja Hitne pomoći u Nišu je na sednici Skupštine grada usvojena šesta izmena plana generalne regulacije na području opštine Medijana.

Direktor UKC Zoran Perišić rekao je da će na parkingu kod nove zgrade Kliničkog centra biti izgrađena nova zgrada Ginekologije, a da će na mestu sadašnje Hitne pomoći biti nova zgrada Dečije klinike.

“Pošto smanjujemo prostor za parkiranje, tu je i projekat za izgradnju garaže. Tamo gde je trenutno parking između Patologije i Hitne pomoći biće napravljena parking garaža na 3 nivoa”, rekao je Perišić.

Perišić je dodao i da se garaža može izgraditi za tri meseca.

Govoreći o novoj zgradi Ginekologije, Perišić je najavio da bi izgradnja trebalo da počne u trećem ili četvrtom kvartalu 2024. godine. On dodaje da će se kako kaže “raditi po modularonom tipu”, pa da će takva gradnja trajati svega 8 do 10 meseci”.

Global Digital Clinik