Još 10 dana do zatvaranja konkursa za nagradu “Milan Mladenović 2021”

milan mladenović
Foto:Zadužbina Milana Mladenovića

Do ponoći 30. juna otvoren je konkurs za nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar” Zadužbina Milana Mladenovića je i ove godine raspisala konkurs za najbolju pesmu regiona, podsećaju organizatori.

Verujem da je ovo fenomenalna prilika da vaše pesme i muzika budu primećene i da ih šira publika čuje. Takođe, velika je čast učestvovati na jednom takvom događaju posvećenom legendi rokenrol scene”, poručio je Pavle Savić, bubnjar grupe d r a m, koja je Nagradu Milan Mladenović dobila 2020. godine zahvaljujući pesmi ,,Daj mi sve”.

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika nagrade će biti izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a samo jedan od finalista poneće laskavo priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021, saopštavaju organizatori.

Podsećaju i da pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za nagradu.
– Pesme koje konkurišu za nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Podsećamo da je Nagrada Milan Mladenović ustanovljena 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Podsetimo i da je konkurs za ovu nagradu otvoren od 1. juna.