Otvoren konkurs za nagradu „Milan Mladenović“

milan mladenović
Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Zadužbina Milana Mladenovića raspisuje konkurs za nagradu „Milan Mladenović 2021″. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar“ konkurs je otvoren od 1. do 30. juna 2021. Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a najbolji će dobiti 2.000 evra.

Nagrada „Milan Mladenović“  ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja, navode organizatori.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

  •  Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
  • Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.
  •  Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
  • Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano u iznosu od 2.000 evra.

Na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.