FK Radnički: Trojica trenera pozitivna na korona virus

trojica trenera pozitivna
Foto: FK Radnički, Facebook

Kako kažu iz kluba, u taboru niškog Radničkog “situacija sa korona virusom postala je sve dramatičnija i alarmantija”. Naime, trojica trenera pozitivna su na korona virus.

Posle fudbalera Nenada Gavrića, a potom i šefa stručnog štaba Milana Đuričića, testiranjem je utvrđeno da su još trojica trenera niškog tima pozitivna na koronu. “Iako se u Radničkom poštuju sve predviđene mere i poštuju sve odluke Kriznog štaba i pored toga što su početkom prošle sedmice, odnosno prošlog ponedeljka bili negativni na PCR testu, posle još jednog laboratorijskog testiranja, saopšteno je da su na koronu pozitivni i pomoćni treneri Stefan Janković i Vladimir Popić, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Sva trojica odmah su upućena su u karantin, odnosno izolaciju od najmanje 14 dana”, navode iz Radničkog.

Igrače su zbog toga, za utakmicu sa Inđijom pripremali pomoćni treneri Zumbul Mahalbašić i Saša Stojanović.

Radnički je poražen u Inđiji sa 1:0, a pomoćni trener Zumbul Mahalbašić je nakon meča apostrofirao koliko je teško pripremati ekipu u ovakvim okolnostima.

“Imali smo dve nedelje da se spremimo za ovaj meč, ali smo to radili bez šefa stručnog štaba i još trojice pomoćnih trenera. Đuričić je trenutno u dvonedeljnom karantinu nakon izlaska iz bolnice. Nije lako raditi bez šefa, a sve je postalo još teže kada su i moje kolege pomoćnici dobili pozitvne testove. Imali smo odličan start, pobedili smo Partizan, a onda su krenuli problemi sa virusom. Najpre jedan od glavnih igrača Gavrić, pa trener, pa pomoćnici… Ko radi u fudbalu zna koliko su veliki ti problemi i koliko je teška situacija u kojoj smo se našli. Moraćemo da napravimo dublju analizu. Gubimo bodove i sad je alarmantno. Predstoji nam težak period u pokušaju da se vratimo na pobednički kolosek”, rekao je Mahalbašić.
Radnički već u sredu gostuje IMT-u u osmini finala Kupa Srbije, a za vikend ga čeka derbi 16. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine na Čairu.
Dostava hrane u Nišu