Tri zdravstvena radnika povređena kada se zapalila boca sa kiseonikom

raste broj pacijenata
Klinički centar Niš

Tokom transporta ugroženog pacijenta sa prijema do stacionara u novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu zapalila se boca sa kiseonikom i tri zdravstvena radnika imaju lakše opekotine.

Direktor KC Niš, Zoran Perišić, tvrdi da nije reč o nepažnji osoblja, već da se jedna od stotine boca koje dnevno radnici promene zapalila, ali da pacijenti nisu bili ugroženi.

Iako je prvobitno bilo reči o tome da je 5 osoba povređeno u eksploziji boce sa kiseonikom, direktor KC Niš tvrdi da su povređene tri radnice – dva anesteziologa i anestetičarka, a da je pacijent koji je bio u transportu dobro i da je prošao bez povreda.

“To je ekipa koja je transportovala ugroženog pacijenta iz prijemnog dela kovida prema stacionaru. To se nije desilo u sobi, već u hodniku na putu prema liftu. Boca se upalila, jedna od stotine boca koje se dnevno izmene. Bile su sve nadležne službe da urade uviđaj, tako da će se oni tim delom baviti. Ali to je jedna od stotine boca koje se dnevno izmene i nikakva nepažnja osoblja nije u pitanju, jednostavno se kiseonik upalio”, objašnjava Perišić.

Tri povređene radnice prema prvim procenama imaju lakše opekotine prvog stepena, dodao je.

“Ja sam ih lično obišao i video sve tri hrabre žene, povrede nisu teške, ali mi moramo one naše koji su na prvoj liniji fronta i najizloženiji da sačuvamo što više, tako da će opservacija biti maskimalno sveobuhvatna. Tu su već svoj pregled uradili i oftalmolozi, plastični hirurzi, traumatolozi, da vidimo slučajno da ne bude neke povrede koja bi ostala možda zbog šoka, iznenađenja neprepoznata i ugrozila naše osoblje”, rekao je Perišić.

Juče, oko 14 sati policiji je prijavljeno da je boca eksplodirala u KC Niš. Iz niške policije kažu da su sa vatrogascima odmah otišli u kovid bolnicu i da je požar nakon eksplozije ugašen.

“Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva policija vrši uviđaj i utvrđuju se sve činjenice i okolnosti ovog događaja”, naveli su u policiji.

Izvor: Insajder

Dostava hrane u Nišu