Još jedan težak dan za Srbiju: Korona virus odneo 30 života, u KC Niš preminula jedna osoba

korona virus odneo života
KC Niš

U poslednja 24 časa testirana je 19.301 osoba. Bilo je 6.254 pozitivnih uzoraka, a korona virus odneo je još trideset života.

Hospitalizovano je  5.803 pacijenata, a na respiratorima je njih 192. Od registrovanja prvog slučaja, korona virus je u Srbiji odneo 1.140 života.

Povodom aktuelne epidemiološke situacije danas je zasedao i Krizni štab.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da na Kriznom štabu nije bilo priče o uvođenju policijskog časa, već o merama za prekid kontakata među građanima. “Činjenica je da su ovi brojevi koje danas imamo, posledica nepoštovanja mera. Koje god mere da donesete treba od sedam do deset dana da bi se video rezultat”, rekao je Lončar, prenosi Insajder.

U KC Niš hospitalizovano je 264 pacijenata, a virus je potvrđen kod 163 osobe.

16 pacijenata prikljjučeno je na aparate za veštačku ventilaciju, a u poslednja 24 sata jedna osoba je preminula, navodi se u izveštaju Kliničkog centra.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našem gradu, juče je proglašena vanredna situacija. Komandant gradskog Štaba za vanredne situacije, Dragana Sotirovski, rekla je da će vanredna situacija u Nišu trajati do 1. decembra. Produžetak te odluke zavisiće od procene eplidemiološke situacije.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je, na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za sprečavanje nastanka i širenja infekcije, 13 mera.

Pored dve postojeće, u Duvaništu i sportskom dispanzeru “Čair”, otvara se i treća kovid ambulanta, saopšteno je danas iz Doma zdravlja.

Treća kovid ambulanta otvara se zbog povećanog broja pacijenata. Sa radom će krenuti u nedelju, 22. novembra u u 7 časova. Amblanta će biti u prostorijama Doma zdravlja u donjem etažu.

Ulaz u Kovid ambulantu centralnog objekta Doma zdravlja Niš biće jasno obeležen, potpuno odvojen od ostalog dela i radiće svakog dana u periodu od 07:00-22:00 časa.

Dostava hrane u Nišu