Prosvetni radnici traže da i njima bude isplaćeno po 10.000 dinara kao zdravstvu

prosvetni radnici
Foto: Ilustracija, Pixabay

Prosvetni radnici zatražili su danas da i njima bude uplaćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći, kao i zdravstvenim radnicima.

“Imajući u vidu da je delatnost obrzovanja najmanje plaćena od svih delatnosti koje se finansiraju iz budžeta, kao i nesporne činjenice da za vreme pandemije korona virusa prosvetni radnici ulažu velike napore da bi obrazovni sistem dobro funkcionisao i pri tome ulažu i svoja sredstva, tražimo da Vlada Srbije zajedno sa nadležnim ministarstvima dodeli novčanu pomoć zaposlenima u obrazovanju u visini od po 10.000 po zaposlenom”, navodi se u saopštenju sindikata “Nezavisnost”.

Zdravstveni radnici su danas dobili jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara.

Osim toga, članovi Vlade su odobrili isplatu jednokratne novčane pomoći od po 10.000 dinara zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čije se radno angažovanje u potpunosti ili delimično finansira iz državnog budžeta. Ta pomoć će im biti data zbog, kako je navodeno, angažovanja na lečenju i sprečavanju širenja epidemije koronavirusa.

Po 10.000 dinara biće isplaćeno i profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije u vojnozdravstvenim ustanovama, kao i zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ista jednokratna novčana pomoć biće isplaćena i zdravstvenim radnicima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije.

Izvor: Beta, Insajder

Dostava hrane u Nišu