Niš dobio US OPEN teren: Prvi teren ovog tipa južno od Beograda

us open teren
Foto: TAŽ

Niš je dobio prvi US OPEN teren u istoriji, saopštavaju iz TAŽ-a. Prvi zvanični trening odradila je šampionka Srbija Emilija Zdravković u sklopu priprema za predstojeći turnir u Sofiji.

Teniska akademija Živković ima još jedan teren i to teren sa US OPEN podlogom.”Podloga je stigla iz Amerike i Niš je po prvi put u dugoj teniskoj istoriji dobio teren ovog tipa, ali i region, imajući u vidu da je ovo prvi teren ovog tipa po svim teniskim pravilima južno od Beograda” navode iz TAŽ-a.

„Nije bilo lako da se sve kockice poklope. Već neko vreme planiramo ovako nešto i ovo je samo doprinos da naši teniseri i teniserke budu u top formi tokom cele godine za svaki turnir. Oni koji su u ovom sportu znaju koliko se podloge razlikuju i koliko ovo znači za adekvatnu pripremu“, istakao je Nikola Živković, predsednik kluba.

Prvi zvanični trening odradila je šampionka Srbija Emilija Zdravković u sklopu priprema za predstojeći turnir u Sofiji. Ona je isprobala novu podlogu i nakon treninga nam prenela svoje utiske. 

„Teren je fenomenalan, ovim smo kao klub potvrdili da smo u vrhu srpskog tenisa sasvim opravdano. Sada će biti sve lakše. Rezultati će biti još bolji jer svi mi sada možemo da se pripremamo na terenu sa adekvatnom podlogom za predstojeće turnire. Ja putujem u Sofiju na turnir koji će se igrati baš na ovoj podlozi. Sigurno nije isto ako na takav turnir idete sa šljake, a ne sa podloge na kojoj će se igrati.  Zaista velika stvar za niški tenis”, istakla je ona nakon treninga.