Danas isplata državne pomoći građanima – 5.900 dinara

isplata

Na račune šest grupa građana danas će leći po 5.900 dinara pomoći, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali, a piše “Politika”.

Novac će pored penzionera, koji su to pravo ostvarili zaključno sa 13. septembrom ove godine, dobiti i korisnici prava na deljivu porodičnu penziju, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, invalidnoj deci, prenosi Tanjug.

Mali je za RTS poručio da će do kraja dana svima leći novac na račun.

Ministar je rekao da su neki penzioneri već juče dobili svoju novčanu pomoć i istakao da je reč o ogromnoj pomoći za najstarije građane.

Uslov za sve je da su pravo ostvarili zaključno sa 13. septembrom 2021. godine. Korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava. Ova pomoć isplaćuje se u okviru trećeg paketa mera pomoći države građanima i privredi.

Očekuje se i da u novembru svi građani dobiju po 30 evra, u decembru još po 20 evra, dok će početkom naredne godine penzionerima biti isplaćeno još 20.000 dinara.