Zgrada Mesne zajednice „Božidar Adžija“ postaje vrtić

novi vrtic
Foto: Grad Niš

Grad će izdvojiti oko 15 miliona dinara za sanaciju novog vrtića u delu zgrade Mesne zajednice „Božidar Adžija“ na Bulevaru Nemanjića.

Radovi su već počeli, a Gradsko veće je ovlastilo gradonačelnicu Niša da potpiše ugovor o sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji vrtića sa predstavnikom Fondacije „Novak Đoković“, za šta je sakupljeno oko 41 milion dinara donacija. Ukupna vrednost projekta iznosi 349.000 evra.

Direktor Dušan Radivojević izjavio je da je Kancelarija za lokalni i regionalni razvoj objavila javnu nabavku za sanaciju navedenog objekta, a da je rok za završetak radova 60 radnih dana.

Odluku da se prostor na Bulevaru Nemanjića adaptira u vrtić najavio je Nenad Stanković, član Gradskog veća, u decembru 2020. Fondacija „Novak Đoković“ je godinu dana kasnije objavila promotivni spot sa ciljem da prikupi 70.000 evra donacija za podršku ovoj ideji. Svaka uplata građana je bila udvostručena od strane Fondacije, a prema podacima sa sajta, sakupljeno je 349.233 evra.

Prema odluci Veća, novi vrtić će moći da primi 100 dece, podeljenih u tri grupe po uzrastu od 3 do 7 godina, kao i jednu jaslicu sa svim potrebnim sadržajima u skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Grupi privrednih subjekata Mizoni iz Beograda, Partenon iz Požarevca i Lever inženjering iz Beograda je dodeljen ugovor za radove čija je vrednost 15.711.703,35 dinara.

Datum potpisivanja ugovora je 24. mart, a trajanje ugovora je predviđeno do ispunjenja svih ugovornih obaveza.