Uhapšeno više bivših radnika “AD Jugoterm” zbog zloupotreba

Policija
Foto: PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. P. (1976), bivše odgovorno lice “AD Jugoterm” Merošina i agencije “SAA Consalting”, S. T. (1986), bivše odgovorno lice “AD Jugoterm” Merošina, zatim S. R. (1965) i D. M. (1966), radnike AD „Jugoterm“ AD Merošina, kao i I. Đ. (1974), bivše odgovorno lice u AD „Jugoterm“ AD Merošina, dok su protiv šezdesetdvogodišnjeg muškarca, odgovornog lica preduzeća „Di-cappo-dies“ DOO i „Ti-rex“ DOO, koji se već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Oni se terete da su od 1. aprila 2014. do 31. decembra 2017. godine, na osnovu fiktivne dokumentacije sredstvima AD „Jugoterm“ Merošina pribavili robu i novac, a zatim ih prebacivali na privredno društvo “SAA Consalting” Beograd.

Na taj način su AD „Jugotermu“ pričinili materijalnu štetu, a privrednom društvu “SAA Consalting” Beograd, pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 61.529.212 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Exe-Net