Taksista vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i udario u dva automobila

taksista
Foto: Ilustracija

Tokom vikedna u Nišu su se dogodile dve saobraćajne nezgode. Dvojica vozača, od kojih je jedan taksista izazvali su nezgode pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola.

U subotu, 24. aprila, 32-godišnji taksista izazvao je saobraćajnu nezgodu. Kako se navodi u sapštenju, on je upravljajući pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, vozilom u kome je bio sam, udario u dva parkirana automobila i oštetio ih.

Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara. Takođe i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci i 10 kaznenih poena.

Istog dana je, 53-godišnji vozač „pežoa“, upravljajući vozilom sa 2,74 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u betonsku ogradu. Prekršajni sud u Nišu mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Takođe i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, zabranjeno mu je upravljanje vozilom B kategorije 10 meseci.

Tokom redovne kontrole odbio alkotestiranje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zaustavili su dvojicu vozača od kojih je jedan upravljao pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a drugi odbio alkotestiranje.

Policija je u gradu zatekla 42-godišnjeg vozača „škode“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe je imao i 1,44 promila alkohola u organizmu.

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 17 kaznenih poena.

Takođe, iz saobraćaja je isključen i 58-godišnji vozač „folksvagena“. Njega je policija zaustavila „presretačem“, a on je odbio da se alkotestira. Ovaj vozač je vozio bez vozačke dozvole, a nije imao ni ličnu kartu, pa su mu podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja i iz Zakona o ličnoj karti.

Prekršajni sud u Nišu mu je, nakon zadržavanja, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. Takođe i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara. Zabranjeno mu je upravljanje vozilom B kategorije osam meseci i ima 14 kaznenih poena.