Sonic Jesus psihodelični rok bend iz Italije dolazi večeras u AKC Fuzz

AKC Fuzz iz Niša večeras će ugostiti fenomenalni Italijanski psychedelic rock/alternative rock bend Sonic Jesus. Karte su u pretprodaji po ceni od 400 dinara, a na ulazu će koštati 600. Pretprodaja je u Birtija društvenom klubu. Otvaranje vrata 21h. Lokalna podrška će biti bend SkyHook.

Sonic Jesus je italijanski bend nastao u Doganela di Ninfa, trenutno muzički projekat Ticijana Veronezea.

Od svog debija, oni su međunarodno priznati zahvaljujući izdanju njihovog prvog EP-a, “Sonic Jesus,” za Fuzz Club Records. Godine 2012. podelili su Split pod nazivom “Split Single N°5″ sa Black Angels. 2015. godine objavili su ograničeno izdanje 7” vinil koji sadrži remiks Sonika Buma zvanog Pete Kember iz legendarnih Spacemen 3 i Spectrum.

Takođe 2015. objavili su dvostruki album pod nazivom “Neither Virtue Nor Anger” za Fuzz Club Records, koji je postao manifest koji je bend krunisao među najpriznatijim italijanskim i evropskim psihodeličnim rijalitijima. Godine 2017. objavili su “Grace,” još jedan album u produkciji Fuzz Club Records.

To je označilo smanjenje neopsihedeličnih frekvencija njihovog ranijeg rada u korist novootkrivene osetljivosti na pop talase. Njihov najnoviji rad Tizijana Veronezea datira iz 2018. godine: “Memories,” pronađen je samoprodukcijski album starih demo snimaka. Tokom godina, bend je nastupao uživo širom Evrope, deleći binu sa umetnicima kao što su Jesus & Mary Chain, Damo Suzuki (CAN), A Place To Bury Stranger, Wire, and Dead Skeletons.

2023. je godina dva singla „Ankieti“ i „Annoiing Foal“ koji predviđaju izlazak novog albuma „Badvai“, koji će biti objavljen početkom oktobra sa jednomesečnom i po dugom turnejom po EU/UK.