SK Niš: Održan 23. Memorijal “Mihajlo Čolović – Čole”

Foto: SK Niš
Foto: SK Niš

Juče je u organizaciji SK Niš održan 23. Memorijal “Mihajlo Čolović – Čole”, rangirno takmičenje iz kalendara Streličarskog saveza Srbije. Učestvovalo je 94 takmičara iz 22 kluba. Niški takmičari su postigli veoma dobre rezultate.

U konkurenciji seniora, olimpijski luk, naši takmičari su osvojili zlatnu i bronzanu medalju. Mihajlo Stefanović je posle dobrog plasmana u kvalifikacijama stigao do finala gde je pobedio Obradović Aleksu iz SK Košutnjak. Marko Vulić je kvalifikacije završio kao osmi, ali je odličnim gađanjem u eliminacijama stigao do meča za bronzu i tu pobedio Dakić Igora iz SK Velos.

U istoj konkurenciji niška ekipa se plasirala kao najbolja ispred ekipa SK Velos i SK Košutnjak koje su završile kao drugoplasirana, odnosno trećeplasirana ekipa.

U konkurenciji juniorki naša Danica Nikolić je zauzela treće mesto. U meču za bronzu je raspucavala sa Todorović Petrom, takođe takmičarkom našeg kluba.

U konkurenciji seniori, kompaund luk naš Ognjen Nedeljković ostaje nepobediv ove sezone, u kvalifikacijama zauzima prvo mesto, a kroz raspucavanje dolazi do meča za zlato gde pobeđuje Žikić Stefana iz SK Pančevo.

U konkurenciji seniori, goli luk, Majović Dragoljub osvaja bronzanu medalju. Dragoljub je posle sedmog mesta u kvalifikacijama kroz raspucavanje uspeo da stigne do meča za bronzu gde biva bolji od Josipovića iz kluba NS2002.

U istoj konkurenciji naša ekipa je bila drugoplasirana ispred kluba NS2002, a iza SK Vidovdan iz Beograda.

„Mi smo veoma zadovoljni učinkom, svakako je moglo i puno bolje ali domaći turnir uvek nosi i neki dodatni pritisak. Individualnih 5 i 2 ekipne medalje nam daju dodatnu motivaciju za dalje pripreme pred državno prvenstvo koje se održava za tek nešto više od mesec dana u Rumi.“ – saopštili su iz SK Niš.

Global Digital Clinik