Narodno pozorište: Otkazana premijera predstave “Gde smo ono stali?”

otkazana premijera

Premijera predstave “Gde smo ono stali?”, koja je bila zakazana za sutra je otkazana.

Zbog epidemiološke situacije i novih mera za suzbijanje koronavirusa, sutrašnja premijera predstave ,,Gde smo ono stali?” je otkazana. “O naknadnom terminu predstave javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navode iz Pozorišta.
Premijera je bila zakazana za sutra u 18 časova. Rađena je po motivima teksta Marjana Todorovića.

“Gde smo ono stali, na žalost, jedan duži vremenski period uopšte više nije pitanje, već samo usputna konstatacija. Kao kad čovek u nekom iznošenju sopstvenog mišljenja i stava na trenutak zablokira, pa između onoga što je počeo i onoga kuda je namerio, iskoristi poštapalicu „…ovaaaj… šta sam hteo da kažem…“, dok se zapravo ne sabere u koordinantnom sistemu sopstvene konfuzije, pa kao nastavi dalje. A u stvari je tu negde usput potpuno izgubio suštinu započete priče i nenamerno zalutao u to autosugestivno kao, koje onda nesvesno počinje da projektuje kao ličnu životnu filozofiju:

Kao živim… Kao radim… Kao mislim… Kao volim…

Ideja ovog komada jeste da kroz priče najrazličitijih tipova ljudi koji glasno žive to svoje KAO, jedan slučajni nesrećnik samo intimno zaurla svoje najiskrenije JAO! I, po mogućstvu, preživi”, rekao je autor o predstavi.

Detalje o glumačkoj postavci, kao i komentar reditelja možete pročitati ovde.

Premijera predstave “Gde smo ono stali?”: “Misao „šta će mi sve ovo”, i napred ka kraju”