AKC Fuzz slavi dve godine postojanja

Povodom dve godine postojanja AKC Fuzz biće priređen pravi mali festival koji će uokviriti sve ono što su radili u protekle dve godine.

”Ova cela priča je počela kao lagano čavrljanje sa totalno random ljudima koji su se samo slučajno pojavili u pravo vreme na pravom mestu sa kvalitetnim idejama i voila evo nas već slavimo drugi rođendan”, navode iz Fuzz-a

Navode da će u petak 05. aprila sa početkom od 20h vrata prostora otvoriti uz izložbu radova Mine Stefanović.

Ona je do sad održala 17 samostalnih izložbi, učestvovala na 5 grupne izložbe i na tribini Cenzura u umetnosti: “Mentalno i reproduktivno zdravlje žena” u okviru svoje izložbe “Goddess”.

Imala je prilike da svoje radove predstavi publici u Nišu, Podgorici, Novom Sadu, Beogradu i Pančevu.

Kroz njene radove se nazire kako mentalno tako i fizičko stanje žena.

Uporedo uz izložbu, u samom hodniku ispred koncertnog prostora svoj talenat će predstaviti grupa zaljubljenika u adrenalin i skejtbording Mudiz Crew koja će na svojim “spravama” pokazati umeće kontrole nad skejt bordom.

Muzička podloga od samog starta će biti prepuštena Gary Bramil Geri i njegovom “Techno Dictat MMXXIV”

U 21:30 na binu će izaći mladi, perspektivni i može se već reći poznat lokalni post punk bend Autonomna Kontrola dok će odmah potom nastupiti gosti iz Novog Sada jedan od zečetnika industrial zvuka kod nas, bend dreDDup.

dreDDup je massacre industrial bend koji je aktivan od 1997. godine i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji.

Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk zovu mešavinom industrial rok i demonik elektronik big beat muzike.

Kakao navode iz Fuzz-a, tokom godina radili su na projektima vezanim za film i pozorište a njihovi solo nastupi takođe imaju multimedijalnu strukturu. Jedan su od retkih domaćih bendova koji iza sebe ima nekoliko Evropskih turneja i sarađivao je sa velikim imenima svetske industrijal rok scene. Njihovi nastupi okarakterisani su kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra.

AKC Fuzz može da se pohvali da je za ove dve godine organizovao 140 događaja i ugostio preko 200 izvođača što lokalaca što iz cele Srbije i delova Evrope poput Finkske, Francuske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Hrvatske, Crne Gore.

Iz AKC-a poručuju: “Iz dana u dan, iz meseca u mesec, samo još više rastemo a sve to zahvaljujući odličnoj energiji, i velikoj podršci lokalne scene, lokalnih muzičara a pre svega lokalaca, tinejdžera koji su temelj našeg prostora i koji su uvek tu da pomognu da unesu piće, počiste sa nama posle svirke, ulete da pomognu oko same organizacije i pre svega trude se da brinu jedni na druge.

Dodaju da su ovo su bile dve velike godine za njih i da su ostvarili  jako bitne saradnje sa neformalnim grupama, organizacijama i udruženjima kako na lokalu tako i šire a i lokalnim organizatorima događaja i drugim sličnim prostorima u gradu, jer je njihov cilj  zajednička saradnja na oživljavanju scene i promociji alternativne kulture i neafirmisane umetnosti.

“Radimo na tome da uvrstimo još mnoge programe u bliskoj budućnosti i dignemo celu priču na još veći nivo. Ko zna, možda već sledećeg leta uspemo i neki festival da organizujemo. A do tad, uživajte u našem programu do kraja sezone”, zaključuju iz Fuzza.

Global Digital Clinik