Meštani Trupala danas blokiraju Čamurlijski put

Foto: Aleksandar Stanković

Zbog radova na nadvožnjaku građani već dva meseca iz pravca Niša ne mogu do Trupala preko Čamurlijskog puta, a od pre nekoliko nedelja ista je situacija i preko sela Popovac.

S obzirom na to da moraju da obilaze preko 15 kilometara kako bi došli do svojih kuća, danas će, 7. juna, u 16 sati blokirati Čamurlijski put.

Meštanin Trupala kaže da je pre dva meseca zatvoren put iz sela ka Čamurliji, a da su za to vreme na terenu bila svega po dva radnika.

„Prošle godine su bili radovi na jednom nadvožnjaku i trajali su 10ak meseci, za to vreme svi su morali da idu preko Popovca, a sada moramo da kružimo preko Vrtišta. Najgore je što skele samo stoje tu i retko kada možete da vidite nekog radnika. U normalnim zemljama to se sve završi za par dana kako bi što pre omogućili ljudima nesmetano funkcionisanje“, poručuje jedan od meštana.

Kako stoji na sajtu JP „Putevi Srbije“, deo na Čamurlijskom putu koji vodi do petlje Aleksinački Rudnici zbog radova će biti zatvoren do 11. juna.

Neizvesnost oko trajanja radova na Čamurlijskom putu naterala je meštane da sutra preduzmu odlučne korake u rešavanju problema koji već nedeljama unazad ometa njihovo kretanje.

U nameri da skrenu pažnju javnosti na ovu situaciju, meštani su se organizovali i planiraju da blokiraju Čamurlijski put na jedan sat, tačnije u blizini servisa Iveco, kod skretanja za Trupale.