Festival „Me sem Šaban“ u čast Šabana Bajramovića na terasi NKC-a

šabana bajramovića
Foto: Prtsc YouTube

U čast muzičke legende Šabana Bajramovića, sutra će sa početkom od 18 sati na terasi NKC-a biti održan tradicionalni festival „Me sem Šaban“.

Šaban Bajramović, kralj romske muzike, rođen je u Nišu 1936. godine, a preminuo je 8. juna 2008. godine. Na festivalu će biti obeleženo 85 godina od rođenja ovog muzičkog velikana.

Manifestacija na terasi Niškog kulturnog centra počinje u 18 sati, a za 19 časova je planiran nastup trubačkog orkestra Nebojše i Feta Sejdića dok će od 19:30 nastupiti sastav „Crne Mambe“ pod čijim imenom je grupa pratila Šabana Bajramovića na nastupima.

Jedan od organizatora, Nebojša Saitović, vođa benda „Crne Mambe“ kaže da zapravo jun mesec prolazi u znaku ovog Nišlije koji je Srbiju proslavio glasom širom sveta.

„Mi smo kao Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, 8.jun obeležili u humanitarnom karakteru tako što smo uz pomoć organizacija „Anđeli čuvari“ i „Operimo ruke – otvorimo srce“ poklonili niškoj deci iz pet opština aparate za dezinfeskciju ruku, učila, igračke, garderobu i drugo. Sada se festival „Me sem Šaban“ održava po treći put jer prošle godine nije bilo moguće održati koncerte zbog korona virusa, a i ove molimo sve koji dođu da proprate festival, da poštuju epidemiološke mere“, kaže Saitović.

Pokrovitelj manifestacije je opština Palilula.