Bioskopi u Srbiji ostaju zatvoreni: Čeka se bolja epidemiološka situacija

bioskopi u Srbiji
Foto: pixbay

Bioskopi u Srbiji trebalo je da budu otvoreni 1. jula. Zbog  pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, to se, ipak, neće dogoditi kada je prvobitno planirano.

Bioskopi u Srbiji, prema najoptimističnijim prognozama nove filmove na velikom platnu prikazaće tek od polovine avgusta.

“Tokom jula sigurno neće biti otvaranja bioskopa. Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. U Kaliforniji ne samo što je pomereno otvaranje bioskopskih sala, nego su u devet oblasti zatvorili barove. Vraćaju se mere koje kod nas još uvek nisu vraćene, a verovatno hoće”, rekao je direktor Kombank dvorane Igor Stanković.

Vesti o otkazivanju filmova gotovo svakodnevno stižu iz Amerike. Tako je premijera dugoočekivanog ostvarenja „Tenet“ Kristofera Nolana otkazana i drugi put, a istu sudbinu doživeo je i „Mulan“ Niki Karo. Umesto sredinom jula premijere će biti 12. i 24. avgusta, a sve pod uslovom da opet nešto ne iskrsne.

„Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razlog za otvaranje bioskopa“, rekao je Stanković.

Izvor: luftika.rs

Dostava hrane u Nišu