SSP ne učestvuje na izborima u Nišu

Foto: Jelena Milošević

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu Jelena Milošević rekla je da ta stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Nišu. Ona je kazala da je njihov lokalni odbor doneo odluku da, kako ističe, nastavlja borbu, ali za izborne uslove, te da 2. juna neće biti izbora, već još jedna farsa u režiji SNS-a.

Ništa od preporuka ODHIR nije primenjeno, nema vremena za proveru biračkog spiska“, rekla je između ostalog Milošević i potvrdila da je „velika većina“ članstva u Nišu na sastanku Gradskog odbora sinoć bila protiv izlaska na „izbore koji su sve sem izbora“.

„Apsolutno nijedna preporuka ODIHR nije ispunjena, a izborni uslovi su sve gori. Ukazivali smo na migracije birača iz Žitorađe, Bele Palanke, Leskovca u Niš. Dokazali smo da je gospodin Marko Stošić iz Žitorađe postao Nišlija i da takvih ima na hiljade u Nišu, koji će umesto Nišlija odlučivati o sudbini grada. Dali smo predlog izmene ustavnog zakona kojim bi se izbori odložili za jesen i kako bi formiranje Komisije za birački spisak imalo smisla”, navela je Milođević.

“Ostaćemo dosledni borbi za izborne uslove, jer Nišlije zaslužuju da njihov glas vredi“,zaključila je Milošević

Global Digital Clinik