Vanrednom inspekcijom utvrđeno da nije bilo propusta u lečenju dr Lazića

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena
Hirurg Miodrag Lazić

Vanrednom inspekcijom, koju je naložilo Ministarstvo zdravlja, ocenjeno je da nije bilo propusta u lečenju doktora Miodraga Lazića.

Vanredna inspekcija, naložena je nakon prijave ćerke dr Lazića. U prijavi se navodi da je on prerano skinut sa respiratora. Izražena je i sumnja da je uopšte primao terapiju koju su mu indikovali infektolozi, među kojima i eksperimentali lek “tocilizumaba”, čiju upotrebu je u njegovom slučaju odobrilo Ministarstvo zdravlja.

Stoga je Kliničkom centru naloženo da organizuje i sprovede vanrednu proveru kvaliteta rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju. Komisija koja je radila proveru, je došla do zaključka da propusti nisu napravljeni.

Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila od posledica korona virusa. Ispraćen je aplauzima i uz, po njegovoj poslednjoj želji, “Marš na Drinu”. Svoju zahvalnost dr Laziću ljudi iskazuju crtanjem murala sa njegovim likom, a najavljeno je i snimanje filma o njemu. Nedavno je odlučeno i da deo ulice kod Kliničkog centra ponese njegovo ime.

Dostava hrane u Nišu