Za volanom sa 3,86 promila alkohola u krvi. Niška policija isključila 37 vozila za vikend

policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u okviru centralne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je trajala dva dana, isključili su iz saobraćaja 36 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, kao i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajne patrole u Nišu zaustavile su dvojicu muškaraca starosti 50 i 23 godine koji su upravljali automobilima „mazda“ i „audi“ sa 3,86 i 2,29 promila alkohola u organizmu i protiv njih će, zbog nasilničke vožnje, biti podnete prekršajne prijave.

Takođe, iz saobraćaja je isključeno još sedam vozača koji su vozili sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, kao i vozač „forda“ (27) koji je bio pozitivan na marihuanu.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Inače, tokom ove akcije, na području Policijske uprave u Nišu, otkriveno je ukupno 228 saobraćajnih prekršaja i alkotestirana je 1.401 osoba.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.