Tajne govora bez reči: Unapredite moć neverbalne komunikacije

Unapredite moć neverbalne komunikacije na besplatnom predavanju u Nišu

Govor bez reči, a kako to?

Kada pomenemo komunikaciju, prva asocijacija je jezik, govor međutim, komunikacija nije samo verbalni proces.

Postoji i njen drugi aspekt, a to je ono što se rečima ne može izraziti, već gestovima i pokretima tela, držanjem i stavom (posturom), izrazima lica, kontaktom očima, razdaljinom, izgledom, intonacijom i glasom.

Neverbalna komunikacija je postojala još u vreme pračoveka, a danas joj se pridaje veliki značaj.

Svaki pokret koji učinimo ima svoje značenje. Izraz lica koji imate dok slušate svog sagovornika odražava vaša osećanja.

U kojem položaju sedite dok ispijate kafu sa prijateljem govori o vašem karakteru, kao i o poverenju i naklonosti prema toj osobi. Način ponašanja na ispitu može ostaviti značajan utisak vašem profesoru. Kojim tonom se obraćate poslodavcu na razgovoru za posao?

Kako podnosite intervju, da li ste uplašeni i ruke su vam van kontrole, cupkate nogama, ili ste pak staloženi i samouvereni? Kako se ponašate na prvom dejtu, da li ostavljate utisak koji ste želeli? Nekada samo jedan pogled govori više od svake reči, a osmeh može promeniti nečiji sud o vama.

Naše misli su sigurno te koje utiču na naše ponašanje, ali da li naše ponašanje može da utiče na tok misli? Da li možemo da odglumimo pokrete ako poznajemo njihov značaj? Da li možemo nekoga da uhvatimo u laži?

Otkrijte zbog čega je važan GOVOR BEZ REČI

Ukoliko želite da naučite da prepoznate neverbalne znakove, da ih tumačite i koristite da biste poslali poruku koju želite unapredite moć komunikacije na BESPLATNOM predavanju o neverbalnoj komunikaciji koje će biti održano, 3. marta u 17h, u Oficirskom domu.

Tema : Neverbalna komunikacija

Predavač: Aleksandra Kostić

Profesor Socijalne psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu

Predavanje o neverbalnoj komunikaciji organizuje AEGEE- Niš i predstavlja jednu u nizu planiranih edukacija o neformalnom obrazovanju mladih koje će se organizovati u toku ove godine.

“Cilj predavanja je da učesnici nauče šta predstavlja neverbalna komunikacija, koliko je ona važna u današnje vreme, koliko često se ispoljava u privatnom i poslovnom životu, kako da prepoznaju neverbalne znakove, da ih tumače i koriste na pravi način”, kažu organizatori.

Zbog velikog interesovanja za edukaciju “Govor bez reči” organizatori ističu da je potrebno rezervisati svoje mesto prijavom na mail: aegeenishr@gmail.com (ime i prezime, datum rođenja i broj telefona).

AEGEE Niš, kao zvanični deo mreže AEGEE Evropa, je omladinska organizacija koja u Nišu postoji već dvadeset godina. Kao nevladina, politički nezavisna i neprofitna organizacija, AEGEE- Niš ostvaruje svoj cilj promovisanja ideje multikulturalne Evrope kroz aktivnosti zahvaljujući kojima članovi uče da poštuju različitosti i jedni druge i time aktivno doprinose otvorenoj i tolerantnoj saradnji zajednica u kojima žive.

Evropski studentski forum- AEGEE Europe postoji u preko 270 akademskih centara širom Evrope i ima preko 13000 članova. U toku godine širom AEGEE mreže organizuje se preko 200 različitih događaja.

Global Digital Clinik