Rijaliti programi, maloletnička delikvencija, anoreksija: Izložba plakata u Nišu

Miljana Radenković
Miljana Radenković, izložba plakata u Nišu

Miljana Radenković, talentovana grafička dizajnerka iz Niša, predstavlja se još jednom atraktivnom izložbom plakata u četvrtak, 26. aprila u 19 časova u Galeriji Art 55 u Nišu.

Miljana Radenković, talentovana grafička dizajnerka iz Niša, predstavlja se još jednom atraktivnom izložbom plakata.

Autorka ostaje verna svom prepoznatljivom stvaralačkom rukopisu i angažovanom tonu, te novom postavkom nastavlja da kritički preispituje društvenu stvarnost kroz prizmu umetničkog uobličenja i snažnog komunikacionog potencijala ovog uticajnog medija.

Svaki od izloženih plakata problematizuje jedan aktuelan i globalno važan fenomen današnjice među kojima bitiše i sadejstvuje moderan čovek.

U središtu njenog interesovanja našli su se tako globalne političke aktuelnosti, krucijalni problemi poput cenzure,  ravnopravnosti, terorizma, imigracije, slobode govora, ali i fenomeni kao što su rijaliti programi, maloletnička delikvencija, opsesija modom i anoreksija.

Serija predstavljenih dela privlači preciznom čitljvošću svojih poruka, sugestivnim minimalizmom i efektnom jednostavnošću grafičke slike.

Miljana Radenković (1989) diplomirala je izavršila master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu, na studijskom program Grafički dizajn.

Doktorirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Primenjene umetnosti  dizajn. Radi kao asistent na Departmanu za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ostvarila je niz realizovanih projekata i publikovanih radova iz oblasti grafičkog dizajna.

Dobitnik je više nagrada u domenu primenjenih umetnosti i grafičkog dizajna.

Stručno se usavršavala na radionicama i konferencijama o grafičkom dizajnu, seminarima, predavanjima i umetničkim kolonijama.

Priredila je devetnaest samostalnih izložbi u zemlji I učestvovala na više od sto kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Rusija, Češka, Brazil, Portugal, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora iSrbija). Član je ULUPUDS-a, Likovne sekcije BELA ART i Kulturne Mreže Srbije.

Izložba će biti otvorena do 07. maja 2018.