Predstavljanje knjige „Nova biblioteka” Jasmine Ninkov u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac”

U čast Svetskog dana knjige i autorskih prava, u utorak, 23. aprila 2024. godine sa početkom u 12 sati, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” biće predstavljena knjiga „Nova biblioteka – inovativnost i socijalna uloga biblioteka”, autorke Jasmine Ninkov.

„Savremena javna biblioteka danas predstavlja status javne zgrade zajednice, njenu dnevnu sobu, otvorenu za sve uzraste, koja je u značajnom kontrastu sa dominantnim komercijalnim centrom. …Kao zgrade, to su građevine koje, zahvaljujući svojim korisnicima i bibliotekarima, postaju mesta interaktivne inteligencije.”, navodi Jasmina Ninkov, autorka knjige „Nova biblioteka – inovativnost i socijalna uloga biblioteka”.

Autorka Jasmina Ninkov je diplomirani politikolog i diplomirani bibliotekar savetnik, direktorka je Biblioteke grada Beograda, najveće javne biblioteke u Srbiji.

O knjizi će u ime izdavača (Internet klub Ljig i Pedagoški fakultet Sombor) govoriti diplomirani bibliotekar savetnik Mirko Marković, a moderator je Emilija Radmilović.

Global Digital Clinik