Počinje edukacija za novu grupu trudnica u Domu zdravlja Niš

Edukacija za novu grupu polaznica u niškom Savetovalištu za trudnice
Foto - Ilustracija

Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Niš od utorka, 6. marta edukovaće novu grupu polaznica u prostorijama Savetovališta za trudnice.

Savetovalište za psiho-fizičku pripremu trudnice za porođaj od 11.30h vodiće edukovana akušerska sestra-tehničar.

U timu rade i ginekolog, pedijatar, psiholog, stomatolog, epidemiolog i patronažna sestra.

Edukacija za novu grupu polaznica u niškom Savetovalištu za trudnice
Edukacija za novu grupu polaznica u niškom Savetovalištu za trudnice

Sve trudnice koje prođu edukaciju spremne su za porođaj

“Trudnica od svog izabranog ginekologa dobija uput da može da pohađa školu, ona se sa uputom javlja u savetovalište za trudnice gde joj akušerska sestra zakazuje termin dolaska. Formiraju se grupe od 10 trudnica”, najavljuju iz niškog Doma zdravlja.

Psiho-fizička priprema obuhvata trudnice od 28 nedelja trudnoće, do porođaja. Trudnica na psiho-fizičku pripremu dolazi jednaput nedeljno. Priprema traje 8 nedelja.

Svakog časa trudnice imaju predavača iz tima, rade fizičke vežbe i vežbe disanja, a posle 38. nedelje i vežbe napinjanja, dodaju iz Doma zdravlja Niš.

“Osmog časa trudnice sa akušerskom sestrom odlaze u zakazanu posetu porodilištu kako bi se upoznale sa prostorom, osobljem porodilišta, zatim će da obiđu bebi-frendli gde su smeštene mame sa bebama, a dežurni lekar iz porodilišta obaviće razgovor sa trudnicama i da odgovari na sva njihova pitanja”, kažu u Savetovalištu za trudnice.

Global Digital Clinik