Sotirovski obećava besplatna parking mesta za borce na desetak lokacija u Nišu

Foto: FB Dragana Sotirovski

U jeku predizborne kampanje Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je na sednici Saveta za rad sa boračkim udruženjima usvojena inicijativa za besplatna parking za učesnike ratova na više od deset najvažnijih lokacija u gradu pored zdravstvenih ustanova i važnih institucija.

Ona je na zvaničnoj stranici Fejsbuk profila napisla da je to “samo još jedna u nizu povlastica koju je Grad obezbedio za borce”.

“Ranije je usvojen njihov predlog da računi za komunalne troškove odnosno račune za utrošenu vodu i odvoz smeća, budu umanjeni za 20 odsto, dok borci koji su korisnici socijalne pomoći imaju umanjenje od 5 do 45 posto na komunalne usluge”. Rešavaju se i stambeni problemi porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida kojima će Grad omogućiti da ih dobiju bez nadoknade, podsetila je gradonačelnica”.

Dom zdravlja i Univerzitetski klinički centar nastavljaju realizaciju potpisanog Memoranduma koji omogućava prioritet u zakazivanju pregleda za donosioce boračkih legitimacija kao i Vojna bolnica za borce vojne osiguranike. Borci stariji od 65 godina dobili su, kao i ostale Nišlije, mogućnost besplatnog javnog prevoza”, napisla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Global Digital Clinik