Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu u NKC-u

Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu sa predmeta Večernji akt, mentora Vladana Ranđelovića, biće otvorena u petak 10.maja u 18 sati, u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Svoje radove na izložbi će predstaviti 32 studenta, 2. 3. i 4. godine, sa po desetak crteža manjeg i srednjeg formata, koji su rađeni u različitim crtaćim tehnikama – od olovke i ugljena do akvarela i gvaša. Različiti motivi i širok spektar mogućnosti likovnog izraza omogućuju mladim ljudima da tragaju za ličnom istinom na svom putu kreativnog razvoja. Studenti dolaze do specifičnih,originalnih i likovnih ostvarenja.

Izložba je koncipirana kao godišnja izložba i jedan presek rada studenata u poslednjih godinu dana, a ujedno i prvi korak ka osamostaljivanju, nastupom pred publikom i  oslobađanjem od treme prilikom javnog nastupa.

“Sastavni  deo našeg života je umetnost, a Fakultet umetnosti pored obrazovanja ima za cilj da približi umetnost što širem broju ljudi, u čemu uvek izlazi u susret i ustanova Niški kulturni centar. Mladi ljudi na svom profesionalnom putu učinili su prve korake i dali svoj skromni doprinos likovnoj sceni našeg grada”, navodi mentor Vladan Ranđelović.

Global Digital Clinik