Nišavski upravni okrug: Vodostaji reka u blagom padu

vodostaji

Vodostaji reka su u blagom padu saopšteno je iz Nišavskog upravnog okruga.

Načelnik Nišavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu, Petar Babović u stalnom je kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama koje su pogođene poplavama. Razvoj situacije se iz sata u sat prati. “Ohrabruje vest da su vodostaji reka svuda u blagom padu”, navodi se u saopštenju.

Rasli su samo vodotoci prvog reda u Doljevcu. U porastu je bila Južna Morava i njene pritoke, Toplica i Pusta Reka, ali nije došlo do ugrožavanja objekata.

Noć je u Doljevcu protekla mirno. Nadležne ekipe su na terenu, voda se ispumpava iz poplavljenih objekata, a obezbeđen je kalorifer za sušenje prostorija. Izvorište u selu Šainovac je zamućeno, pa je u dogovoru sa JKP Naissus načelnik obezbedio cisternu sa pijućom vodom koja obilazi to i druga najugroženija sela na teritoriji opštine Doljevac.

U Gadžinom Hanu takođe je u toku sanacija šteta nastala od poplava.

Predstavnici ove opštine i sve ekipe JKP Gadžin Han uveliko rade na saniranju oštećenih puteva u selima Veliki Krčimir, Mali Krčimir, Gornje Dragovlje, Donje Dragovlje, Ličje i Semče.

Na teritoriji Svrljiga stanje je stabilno posle izlivanja Timoka u atare nekoliko sela te opštine. Blagovremenom intervencijom vatrogasne jedinice i radnika Javno komunalnog preduzeća, uspešno je zaštićen i jedan pomoćni objekat. Vodostaj trenutno opada, ali se situacija redovno prati.

Dostava hrane u Nišu