Francuski filmski karavan – Ciklus Komedije u NKC-u

Niški kulturni centar organizuje Francuski filmski karavan – Ciklus Komedije 23., 24., 30. i 31. januara od 19 sati. Filmovi će biti prikazivani u maloj sali NKC-a, a ulaz je besplatan.

Utorak, 23.1.2024. u 19.00

„Ukrcavanje” (2020, 95′)

Režija: Guillaume Brac

Uloge: Salif Cissé, Éric Nantchouang, Edouard Sulpice, Asma Messaoudene

Jedne letnje pariske večeri, mladić upoznaje devojku. Iako su istih godina, njihovi životi se razlikuju. Feliks radi, dok se Alma uputila na odmor. Život je kratak. Iako ophrvan obavezama, Feliks iznenada odlučuje da se pridruži Almi i otputuje na drugi kraj Francuske. Sa sobom vodi svog prijatelja Šerifa, računajući da će provod biti bolji. Pošto nemaju kola, kreću na put sa Eduarom. Naravno, ništa se ne odvija po planu. Čini se da ne može da bude drugačije kada snove pomešamo sa realnošću…

Sreda, 24.1.2024. u 19.00

„On, ona, magarac i ja” (2020, 95′)

Režija: Caroline Vignal

Uloge: Laure Calamy, Benjamin Laverhne, Olivia Côte, Marie Rivière

Antoaneta već mesecima iščekuje leto i viđanje sa svojim ljubavnikom Vladimirom. Kada joj on otkaže odmor da bi planinario po Sevenima sa ženom i ćerkom, Antoaneta bez razmišljanja odlučuje da ih sledi u stopu. Međutim, kada se pojavila na licu mesta, Vladimira nije bilo. Zauzvrat, upoznala je Patrika, jednog neposlušnog magaraca koji će joj praviti društvo tokom njenog jedinstvenog putovanja. Film je dobitnik Cezara za najbolju glumicu.

Utorak, 30.1.2024. u 19.00

„Ogromna “ (2020, 101′)

Režija: Sophie Letourneur

Uloge: Marina Foïs, Jonathan Cohen, Jacqueline Kakou

Jedan običan ali nesvakidašnji par. Ona je pijanistkinja koja živi samo za svoju umetnost a on je njen menadžer koji joj posvećuje sve svoje vreme kako bi je zaštitio. Međutim, u četrdesetoj godini iznenada mu se javlja jedna želja : Frederik hoće bebu, dok je Kler nikada nije želela, što je bio predmet njihovog zajedničkog dogovora. On čini neoprostivo i krišom joj pravi dete. Kler se pretvara u bačvu a Frederik postaje mekušac.

Sreda, 31.1.2024. u 19.00

„Prekid “ (2021, 99′)

Režija: Catherine Corsini

Uloge: Marina Foïs, Valéria Bruni-Tedeschi, Pio Marmaï, Aïssato U Diallo Sagna

Raf i Žili su par na ivici raskida i našle su se na odeljenju Hitne pomoći nagutane suzavca nakon protesta Žutih prsluka u Parizu. Njihov susret sa Janom, povređenim i ljutim protestantom, razbiće sva njihova uverenja i predrasude. Napolju raste napetost. Bolnica pred navalom ljudi mora da zatvori vrata. Bolničko osoblje je prezauzeto. Čeka ih duga noć…