Žurka u AKC Fuzz: Prikupljanje novca za održavanje Underground festivala u Nišu

Druga u seriji žurki za prikupljanje novčanih sredstava za održavanje Underground festivala u Nišu biće održana  31. maja u AKC Fuzz, sa početkom u 20 sati.

Nakon izuzetnog uspeha prve fundraiser žurke, na sledećoj će posetioci imati priliku da čuju čak četiri mlada lokalna benda, konkretno Obludu, Autonomnu kontrolu, Maktub i Stop the Dial. Za nastavak dobrog raspoloženja na after-žurci je zadužen midi.

Pored kvalitetne muzike, posetioce čeka i izložba umetničkih radova. Aleksandar Kostić, Jelly, Ksenija Stanković, Aleksandar Ivanović, Jelena Perić I Vesna Leibowitz su spremili radove za ljubitelje vizuelnih umetnosti.

Underground festival se prvi put održao prošle godine, i postigao je veliki uspeh. Nekoliko stotina ljudi je posetilo prostore bivšeg kluba “MK81” i uživalo u dvodnevnom trijumfu alternativne umetnosti.

Ove godine su organizatori odlučili da ova manifestacija traje jedan dan duže, a pored toga u pripremi je i kompilacioni album koji će sadržati pesme bendova koji su nastupali prošle godine. Jedan od organizatora festivala Jakov Živković je najavio izlazak ove kompilacije za ranu jesen, uoči ovogodišnjeg izdanja.

“Zahvaljujem se svima koji podržavaju ono što radimo. Smatram da je mladih umetnika sve više i da su ovakvi događaji odlična stvar kako za promociju njihovog dela, tako i za širenje svesti o našoj generaciji koja i te kako ima šta da predstavi”, rekla je ona.

Ulaz na drugi fundraiser je donacija, a sav prihod od događaja je namenjen organizaciji ovogodišnjeg Underground festivala.

Global Digital Clinik