Lokalna fondacija Niš raspisala Konkurs za stambene zajednice

Lokalna fondacija Niš raspisuje Konkurs za podršku stambenim zajednicama, a kroz inicijativu Komšije za bolju zajednicu koju podržava EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 15. juna i namenjen je stambenim zajednicama na teritoriji pet gradskih opština u Nišu. Kroz ovaj poziv će finansijsku podršku dobiti pet ideja u iznosu od po 110.000 dinara po ideji.

“Pozivamo složne komšije, aktivne građane koji žele da unaprede kvalitet života u svojoj sredini, da pošalju predloge i svoje ideje. Želimo da pokažemo da je malim koracima moguće praviti velike pomake i da podstaknemo ljude da daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice”, navode iz LFN-a.

Svi zainteresovani građani više informacija i uslove Konkursa mogu pronaći na sajtu Lokalne fondacije Niš.

U okviru inicijative Komšije za bolju zajednicu, LFN je do sada organizovala javnu debatu i fokus grupu gde su svi zainteresovani građani i profesionalni upravnici zgrada izneli probleme, iskustva i moguća rešenja.

Na ovaj način, kako navode, LFN prikuplja važne informacije o trenutnom stanju i potrebama stambenih zajednica, kako bi na najbolji mogući način predstavili donosiocima odluka mogućnosti za poboljšanje lokalne stambene politike Grada Niša kroz kampanju javnog zagovaranja.

Global Digital Clinik