Doktor Milić: Opet ćemo besplatno raditi vikendima

Dr Dragan Milić foto privatna arhiva

Nakon što je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla da je odobrena hitna nabavka reagenasa za transfuziju u Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Niš, direktor ove klinike dr Dragan Milić najavljuje da će ponovo besplatno operisati pacijente vikendima kako bi eliminisali listu čekanja stvorenu zbog obustave.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić rekla je juče da je odobrena hitna nabavka reagenasa za transfuziju u Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Niš, i dodala da će stići najkasnije do petka.

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić, rekao je da je to sjajna vest, pvenstveno za pacijente, i dodao da zbog obustave trenutno na operaciju čeka 15-tak pacijenata.

“Odmah ovog vikenda krenućemo da operišemo, i opet ćemo raditi svakog vikenda, kako bi do kraja ovog meseca ponovo ukinuli i listu čekanja, a i listu zakazivanja“, rekao je dr Milić.

Milić smatra da država ne bi brzo reagovala da nije bilo ozbiljnog pritiska javnosti, odnosno medija i društvenih mreža.

 

Global Digital Clinik