15. Urban fest: Program

Urban fest
Urban fest

Od 1. do 5. septembra dvorište niškog Univerziteta postaje URBAN CASTLE, u koji stižu glumci iz Rusije, Republike Srpske i Srbije. Studentski kulturni centar Niš i Akademsko pozorište SKC-a domaćini su 15. jubilarnog URBAN FESTA, Međunarodnog studentskog pozorišnog festivala.

Na ovogodišnjem URBAN FEST takmiči se 10 predstava, a svake večeri biće izvedene dve- i to prva od 20.30 i druga od 22.00 sata. Sve predstave igraće se na jednoj od omiljenih niških scena – u dvorištu Banovine.

Novina ove godine je da će posle svake predstave biti organizovani i okrugli stolovi, koji će biti otvoreni za sve koji žele da se uključe u razgovor o predstavama, likovima, pozorištu.

Jedna od posebnosti URBAN FESTA jesu i nagrade. Naime, ovo je jedini studentski festival posvećen glumcima, odnosno glumačkim ostvarenjima. Selekcija URBAN FESTA podeljena je u dve kategorije: Predstave studentskih i omladinskih pozorišta i Predstave studenata dramskih fakulteta.

Na 15. URBAN FESTU o nagradama za najbolje odlučuju Borjana Gerogieva, docent na FDU u Sofiji, (Bugarska), koja je predsednica žirija, mr Ivana Savić, scenograf (Niš), Uroš Milojević, glumac (Niš). Prvi put se uvodi i još jedno priznanje – Nagrada okruglog stola.

Studentski kulturni centar Niš poziva sve ljubitelje pozorišta da prvih pet dana septmebra budu deo našeg URBAN FESTA, da zajedno slavimo pozorište i pozorišnu umetnost, da još jednom pokažemo kakva je niška publika! Ulaz u naš URBAN CASTLE je slobodan, a mi smo sigurni da ćete uživati u onome što vam naši glumci pripremaju!

Program URBAN FEST

Predstave se igraju od 20, 30 i 22,oo sata

1. Septembar
“27 – i drvo je reklo nemoj” AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH
“Porodične priče” Nezavisna produkcija AU Banja Luka, Republika Srpska, BiH

2. Septembar
“Totovi”AP SKC Kragujevac
“Noć Helvera” Teatar Promena, AU Novi Sad, Srbija

3. Septembar
“Mamin dašak u svemiru” AP SKC Niš, Srbija
“Gradovi usamljenosti” Nezavisno omladinsko pozorište Nova scena – 2, Belgorod, Rusija

4. Septembar
“Garderober” Teatar 5, Beograd, Srbija
“Čekaonica za bolje sutra” Dramski studio Daske, Laktaši, Republika Srpska, BiH

5. Septembar
“Život moj” FU Priština, Kosovska Mitrovica, Srbija
“Tačka” CZNTK Abrašević Kragujevac, Srbija

 

Ovako je bilo prošle godine

XIV Međunarodni studentski pozorišni festival – Urban fest

Global digital clinic