Vikend u Nišu: Oktobar u znaku Filmskih susreta i pozorišne premijere

vikend u nišu
Filmski susreti 2020 Foto: NKC

Ovaj vikend u Nišu će biti sunčan, što već najavljuju današnji sunčevi zraci. Zato iskoristite ovu ranu jesen i vikend provedite napolju.

Jesen je sve prisutnija što nam pokazuju niske temperature. Prema tome, toplo se obucite i krenimo u provod. Petak veče tradicionalno provedite u bisoskopu. Novi naslov na repertoaru Vilinog Grada donosi nam priču o Ženskom pokretu za oslobođenje i njihovoj borbi. Film “Nezavisne” prati takmičenje za Mis sveta, koje se održalo se u Londonu, 1970. godine.

Pored ovog, možete pogledati i filmove After: Posle sudara, Izvanredan život Davida Koperfilda, Tenet i Pinokio.

Na Letnjoj pozornici u Tvrđavi od 19 časova nastupa bend Boja vina. Organizatori vas pozivaju da uživate uz kvalitetna vina i gurmanske zalogaje. Potrebno je rezervisati, a više informacija pronaći ćete na Facebook strani Cafe Pozornice.

55. Filmski susreti počinju sutra i obeležiće predstojeći vikend.

Repertoar ovog vikenda:

Subota, 10. 10. 2020.
IME NARODA (režija: Darko Bajić)
SIN (režija: Ines Tanović)

Nedelja, 11. 10. 2020.
OTAC (režija: Srdan Golubović)
EKIPA (režija: Marko Sopić)

Komplet ulaznica, za projekcije u sali 1, košta 2000 dinara, odnosno 1.500 dinara za ostale tri dvorane u kojima će se prikazivati filmovi. Prodajna mesta su:

  • NKC (Stanoja Bunuševca bb) od 10 do 20 sati
  • Cineplexx Niš (Bulevar Medijana 21, STOP SHOP) od 15 do 22 sati
filmski susreti nis
Filmski susreti 2020
Foto: NKC

Za one najmlađe Dedina garaža organizuje itekako zanimljivu radionicu. „Radoznale i pametne glavice, pozivamo vas na druženje za stvaraoce i stvaralice. Idemo kod majstora drevnoga zanata, otkrićete kako koncem i iglom taj vešto barata. Videćemo kako se garderoba od prirodnog materijala pravi, vunu, krzno, kožu, on mora da nabavi. Oprobaćemo se i mi, u pravljenju svoga dela, nastaće kreacija, za ruke vesela.“ Više informacija o mestu održavanja i učešću pronađite ovde.

10. oktobar se obeležava kao Svetski dan mentalnog zdravlja

Centar “Srce” iz Novog Sada i Džedajski Pokret iz Niša organizuju tri posebne aktivnosti u cilju povećanja svesti građana o važnosti mentalnog zdravlja i mentalne higijene. U okviru događaja možete posetiti tribinu „Sedam meseci pandemije, kako ste?”. Detaljnije o tome pročitajte ovde.

U Narodnom pozorištu izvedena je prva premijera ove sezone. Komad „Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)“ govori o dvadesetogodišnjici događaja koji su obeležili političku scenu Srbije oktobra 2000. godine. Predstava je na repertoaru sutra, 10. oktobra, od 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 600 dinara. Nošenje maski je obavezno.

vikend u nišu
Foto: Narodno pozorište, Niš

Znamo da ste se uželeli sportskih događaja, te za vas imamo jedan ukusan predlog. U pivnici „Dve krigle„, uz dobru hranu i piće, možete pratiti uživo prenos utakmice niškog perspektivnog kluba „Ratnici“, 10. oktobra od 14 časova.

Kafić Carpe Diem, spremio je za vas, osim dobrog zvuka, i promociju koktela. Koktel je napravljen u čast benda Bugarska Skupština, koji nastuupa 10. oktobra od 20 časova.

Za nedelju, 11. oktobar, predlažemo vam izlet do Babinog zuba, koji organizuje Savez za rekreativni sport. Ukoliko ste raspoloženi za bioskop, na repertoaru Vilin Grada svako će pronaći neki naslov za sebe. Posetioci koji postanu članovi Film kluba, imaće brojne pogodnosti.

Naš predlog za predstojeći vikend u Nišu

Izložba serigrafija Endija Vorhola, iz kolekcije Galerije Visconti Fine Art Ljubljana, postavljena je u Oficirskom domu. Postavku možete pogledati uz poštovanje epidemioloških mera u izložbenoj sali u Oficirskom domu u Nišu, od 10 do 20 časova.

vikend u nišu
Foto: GSLU Niš, Facebook

Želimo Vam prijatan vikend u Nišu, i napominjemo da je veoma važno da budete odgovorni prema sebi i drugima i da poštujete sve mere i preporuke u vezi korona virusa.