Obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja tribinom “7 meseci pandemije, kako ste?”

obeležavanje svetskog dana mentalnog zdravlja
Izvor: Facebook

Centar “Srce” iz Novog Sada i Džedajski Pokret iz Niša u subotu 10. oktobra po prvi put organizuju obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja u našem gradu.

Organizatori će u sklopu ovog događaja sprovesti tri posebne aktivnosti, a sve u cilju povećanja svesti građana o važnosti mentalnog zdravlja i mentalne higijene. Obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja počinje sadnjom drveta, u 10 časova u niškoj Tvrđavi. Ona na simboličan način predstavlja vreme koje svako od nas treba da uloži u sebe kako bismo mogli da rastemo.

Drugi deo uključuje deljenje flajera i razgovor volontera sa ljudima, na glavnom trgu, u periodu od 12 do 15 časova

Tribinom “Sedam meseci pandemije, kako ste?” se završava ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja u Nišu. Od 17 časova u prostoru za kreativno delovanje –Deli. Stručnjaci će, prevashodno, govoriti o uticaju trenutne situacije na psihičko stanje i mentalno zdravlje stanovništva.

 

Tribinu će održati:

  • Maja Delibašić – Psiholog i psihoterapeut, savetnik u udruženju Porodična Filharmonija,
  • Ivan Anđelković – Psiholog, asistent na Departmanu za socijalnu politiku i socijalni rad Filozofskog fakulteta u Nišu i
  • Katarina Radić – Psiholog, Centar “Srce”.

Zbog ograničenog broja ljudi koji mogu da prisustvuju tribini, potrebno je popuniti prijavu, koju možete naći putem linka https://www.facebook.com/events/427943764851891/.

Autor: Mihajlo Cakić

 

Dostava hrane u Nišu