Nepotpisana pitanja su kukavički čin, demokratski je da se pogledamo u oči -gradonačelnica Niša poručuje protestantima

sajt grada

Komentarišući pitanja koja su joj gradjani Niša postavljali preko poruka na protestu prošlog petka, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kazala je da pitanja koja su dostavljana nisu potpisivana i ocenila ih je kao kukavički čin.

„ Iz pitanja i komentara vidim da je mnogo ljudi neinformisano. Najlakše je da se postave pitanja i da se sakrijete iza NN lica, ne znamo ko pita, ni u kakvom su statusu, u smislu da li su muškarci ili žene, starija ili mlađa populacija. Prijeme građana organizuje gotovo,svakog meseca, mogu da dođu“, poručila je protestantima Sotirovski.

Kako je naglasila, radi se o činu koji nije demokratski…

„ Kada neko postavlja pitanje ili se ruga na bilo koji način, a da vi nemate ime i prezime s kim razgovarate, to nije demokratija. Demokratija je da se pogledamo u oči, pošto živimo u istom gradu, da na sva pitanja sugrađana, koji nisu zadovoljni, dobiju određene odgovore i da daju svoje predloge. Mi kao gradska vlast te predloge, ukoliko su realni, ispunimo i da budemo svi zadovoljni. Ovako se čini da se igramo mačke i miša“, zaključila je gradonačelnica Niša.

Global Digital Clinik